Forum  Strona Główna
GRZYBY.net
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pieprznik jadalny - czyli "kurka" ponad wszystko

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> przepisy kulinarne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zoledz75




Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lubin woj.Dolnośląskie

PostWysłany: Nie 19:37, 28 Wrz 2008    Temat postu: Pieprznik jadalny - czyli "kurka" ponad wszystko

Kurki oczyścić, nie myć, lekko obgotować , następie odcedzić, cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju, dodać kurki lekko obsmażyć, do śmietany 18%, dużej dodać pól szklanki zimnej wody, rozrobić żeby nie było grudek, dolewając do kurek, stopniowo żeby się nie zważyła, dorzucić pół liścia laurowego i z 2 ziarenka ziela angielskiego, dusić i oczywiście spróbować wedle upodobań doprawić pieprzem i solą, mogą też być inne zioła, np; oregano, lub kolendra, ale obowiązkowo natka zielonej pietruszki może być mrożona. Do gotowego sosu z kurek dodajemy np:
- lekko rozbite steki z schabu, dusimy
- skrzydełka z drobiu, dusimy
- pulpeciki z mięsa mielonego, dusimy
podajemy najlepiej z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków, i zieleniną jak kto lubi polecam gorąc pychotka:)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> przepisy kulinarne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin